Woningmarkt aanjager economie - Select Verhuizers
Woningmarkt is de aanjager economie

Woningmarkt is de aanjager economie

Geplaatst door: Marjos van Hazendonk
Eigenaar Select Verhuizers
Linkedin
Geplaatst op: 23-01-2018

Marjos van Hazendonk

Na jarenlang in een financiële crisis te hebben gezeten klimt Nederland uit het dal. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn zeer positief en dat is ontzettend goed te merken op de woningmarkt. De huizenmarkt is op sommige plaatsen zelfs oververhit en woningen worden per opbod verkocht.

Tekenen van een opgeleefde economie

De economische groei en de daarmee samenhangende baanzekerheid is goed te merken bij de plaatselijke middenstand. Waar het geld in de crisisjaren werd opgepot wordt het nu weer ontzettend gemakkelijk uitgegeven.

Met name luxe apparatuur werd jarenlang slechts minimaal verkocht. Klanten kozen in veel gevallen voor een minder hoogwaardig product dat wel aan de behoefte voldeed.

Ook de invloed van de woningmarkt is goed merkbaar in de winkel. Doordat mensen gaan verhuizen komt er ook een nieuwe vraag op gang. De verhuizing is vaak een goed moment om afscheid te nemen van de TV, wasmachine of droger. Als je daar de vraag naar nieuw meubilair bij optelt snapt u wel hoe groot de invloed is van de aantrekkende woningmarkt.

Stijgende huizenprijzen geven consument vertrouwen

Doordat de huizenprijzen stijgen voelt u zichzelf als woningbezitter een stuk rijker. Het maakt het mogelijk om de woning te verkopen die jarenlang onder water heeft gestaan. In steden of dorpen waar de trend iets achterloopt betaalt u bovendien nog steeds niet de prijs avn voor de crisis.

De huizenmarkt wordt dus enorm aangejaagd evenals de consumptie. De woningmarkt loopt wat dat betreft altijd voor de fanfare uit. Zodra er meer particulieren gaan verhuizen start ook de economische groei voor de detailhandel.

In de jaren 90 bijvoorbeeld schoten de huizenprijzen omhoog en groeide de economie met wel 4 procent. En toen in 2008 de huizenmarkt instortte, kwam er in Nederland recessie. Sinds 2014 stijgen de huizenprijzen weer en is ook de economische groei terug.

Drukte verhuisbedrijven

Dat een oververhitte woningmarkt ook een groot effect heeft op de drukte bij verhuisbedrijven is logisch. Deze branche is er net zo afhankelijk van als de makelaars.

Naast verhuizingen vanwege economische groei zijn er ook steeds meer particulieren die verhuizen om dichter bij hun werkgever te wonen. Keerzijde van de medaille is dat de aantrekkende economie een negatief effect heeft op de files. Al het transport zorgt ervoor dat het wegennet dichtslibt en mensen elke week urenlang in de file rijden.

Veel werknemers zijn dit zat. Ook de werkgevers balen van werknemers die te laat komen en bovendien betalen zij maandelijks ook nog eens reiskostenvergoeding. Door stimulerende maatregelen van werkgevers en de ergernis van filerijden verhuizen kiezen steeds meer mensen ervoor om te verhuizen. De kosten van het verhuisbedrijf wordt in veel gevallen zelfs vergoed. Is dit bij u (nog) niet het geval? Informeer er dan eens naar bij uw werkgever. Het is vaak een uitstekende kostenbesparing en dus een win-win-situatie!

Lees ook:

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

26-09-2018

Gaat u verhuizen? Waarom zou u uw verhuizing uitbesteden? Select Verhuizers legt de voordelen aan u uit!

Lees verder
Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Hoe lang duurt mijn verhuizing?

12-09-2018

Hoe lang duurt mijn verhuizing? Select Verhuizers legt het aan u uit en helpt u te plannen!

Lees verder
Wat kost mijn verhuizing?

Wat kost mijn verhuizing?

29-08-2018

Wat kost uw verhuizing? Een verhuizing kost tijd en geld. Select Verhuizers geeft u inzicht in de kosten van uw verhuizing!

Lees verder
Select Verhuizers start met woningontruiming

Select Verhuizers start met woningontruiming

08-08-2018

Select Verhuizers breidt de dienstverlening van het Bossche Verhuisbedrijf verder uit

Lees verder
Verschillende soorten verhuisdozen

Verschillende soorten verhuisdozen

25-07-2018

Wist u dat er verschillende soorten verhuisdozen bestaan? Select Verhuizers legt aan u uit welke typen verhuisdozen er zijn!

Lees verder
Verhuizen in de binnenstad

Verhuizen in de binnenstad

12-07-2018

Verhuizen in de binnenstad, hoe doe je dat?

Lees verder
Efficiënt verhuizen doe je zo!

Efficiënt verhuizen doe je zo!

27-06-2018

Select Verhuizers geeft jou een aantal pro tips om je verhuizing zo efficiënt mogelijk te organiseren!

Lees verder
Handige tips voor je verhuizing

Handige tips voor je verhuizing

16-06-2018

Handige tips voor je verhuizing!

Lees verder
Verhuizen in het voorjaar!

Verhuizen in het voorjaar!

18-05-2018

Select Verhuizers Den Bosch geeft je 7 voordelen waarom het voorjaar de beste periode is om te verhuizen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak