Woningmarkt aanjager economie - Select Verhuizers
Woningmarkt is de aanjager economie

Woningmarkt is de aanjager economie

Geplaatst door: Marjos van Hazendonk
Eigenaar Select Verhuizers
Linkedin
Geplaatst op: 23-01-2018

Marjos van Hazendonk

Na jarenlang in een financiële crisis te hebben gezeten klimt Nederland uit het dal. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn zeer positief en dat is ontzettend goed te merken op de woningmarkt. De huizenmarkt is op sommige plaatsen zelfs oververhit en woningen worden per opbod verkocht.

Tekenen van een opgeleefde economie

De economische groei en de daarmee samenhangende baanzekerheid is goed te merken bij de plaatselijke middenstand. Waar het geld in de crisisjaren werd opgepot wordt het nu weer ontzettend gemakkelijk uitgegeven.

Met name luxe apparatuur werd jarenlang slechts minimaal verkocht. Klanten kozen in veel gevallen voor een minder hoogwaardig product dat wel aan de behoefte voldeed.

Ook de invloed van de woningmarkt is goed merkbaar in de winkel. Doordat mensen gaan verhuizen komt er ook een nieuwe vraag op gang. De verhuizing is vaak een goed moment om afscheid te nemen van de TV, wasmachine of droger. Als je daar de vraag naar nieuw meubilair bij optelt snapt u wel hoe groot de invloed is van de aantrekkende woningmarkt.

Stijgende huizenprijzen geven consument vertrouwen

Doordat de huizenprijzen stijgen voelt u zichzelf als woningbezitter een stuk rijker. Het maakt het mogelijk om de woning te verkopen die jarenlang onder water heeft gestaan. In steden of dorpen waar de trend iets achterloopt betaalt u bovendien nog steeds niet de prijs avn voor de crisis.

De huizenmarkt wordt dus enorm aangejaagd evenals de consumptie. De woningmarkt loopt wat dat betreft altijd voor de fanfare uit. Zodra er meer particulieren gaan verhuizen start ook de economische groei voor de detailhandel.

In de jaren 90 bijvoorbeeld schoten de huizenprijzen omhoog en groeide de economie met wel 4 procent. En toen in 2008 de huizenmarkt instortte, kwam er in Nederland recessie. Sinds 2014 stijgen de huizenprijzen weer en is ook de economische groei terug.

Drukte verhuisbedrijven

Dat een oververhitte woningmarkt ook een groot effect heeft op de drukte bij verhuisbedrijven is logisch. Deze branche is er net zo afhankelijk van als de makelaars.

Naast verhuizingen vanwege economische groei zijn er ook steeds meer particulieren die verhuizen om dichter bij hun werkgever te wonen. Keerzijde van de medaille is dat de aantrekkende economie een negatief effect heeft op de files. Al het transport zorgt ervoor dat het wegennet dichtslibt en mensen elke week urenlang in de file rijden.

Veel werknemers zijn dit zat. Ook de werkgevers balen van werknemers die te laat komen en bovendien betalen zij maandelijks ook nog eens reiskostenvergoeding. Door stimulerende maatregelen van werkgevers en de ergernis van filerijden verhuizen kiezen steeds meer mensen ervoor om te verhuizen. De kosten van het verhuisbedrijf wordt in veel gevallen zelfs vergoed. Is dit bij u (nog) niet het geval? Informeer er dan eens naar bij uw werkgever. Het is vaak een uitstekende kostenbesparing en dus een win-win-situatie!

Lees ook:

Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

25-02-2019

Hoe vaak komt het wel niet voor? De dag van verhuizing staat voor de deur, maar ineens komt er een kink in de kabel. De oplevering van uw nieuwe huis is uitgesteld of er is een ongeluk gebeurd.

Lees verder
Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

11-02-2019

Kunt u niet gelijk in uw nieuwe huis? En heeft u ter overbrugging tijdelijk opslagruimte nodig? Bij ons staat uw inboedel veilig en droog.

Lees verder
Hoe maakt u een verhuisplanning?

Hoe maakt u een verhuisplanning?

28-01-2019

Goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook bij uw verhuizing: om alles goed te laten verlopen, is een overzichtelijke planning nuttig. Zo krijgt u inzicht in alle zaken die u moet regelen.

Lees verder
Waarom zou u kiezen voor Select Verhuizers?

Waarom zou u kiezen voor Select Verhuizers?

14-01-2019

Een mens verhuist gemiddeld 7 keer in een leven, wij gemiddeld 7 keer per week. Select Verhuizers zet alles op alles voor een zorgeloze verhuizing in regio Den Bosch.

Lees verder
Wanneer heeft u een verhuislift nodig?

Wanneer heeft u een verhuislift nodig?

02-01-2019

Om uw spullen snel, veilig en onbeschadigd te verhuizen, is het soms gewoonweg noodzakelijk om een verhuislift in te zetten. Bijvoorbeeld wanneer uw meubels niet door het trapgat passen.

Lees verder
Kan ik mijn inboedel toch nog in laten pakken?

Kan ik mijn inboedel toch nog in laten pakken?

19-12-2018

Heeft u door een verbouwing of drukke baan zelf geen tijd om al uw bezittingen in en uit te pakken? Ons verhuisbedrijf biedt u een complete in- en uitpakservice. Voor een zorgeloze verhuizing!

Lees verder
Waarom uw verhuizing uitbesteden?

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

26-09-2018

Gaat u verhuizen? Waarom zou u uw verhuizing uitbesteden? Select Verhuizers legt de voordelen aan u uit!

Lees verder
Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Hoe lang duurt mijn verhuizing?

12-09-2018

Hoe lang duurt mijn verhuizing? Select Verhuizers legt het aan u uit en helpt u te plannen!

Lees verder
Wat kost mijn verhuizing?

Wat kost mijn verhuizing?

29-08-2018

Wat kost uw verhuizing? Een verhuizing kost tijd en geld. Select Verhuizers geeft u inzicht in de kosten van uw verhuizing!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak