Woningmarkt aanjager economie - Select Verhuizers
Woningmarkt is de aanjager economie

Woningmarkt is de aanjager economie

Geplaatst door: Marjos van Hazendonk
Eigenaar Select Verhuizers
Linkedin
Geplaatst op: 23-01-2018
Laatst aangepast op: 12-12-2018

Marjos van Hazendonk

Na jaren van financiële crisis klimt Nederland uit het dal. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn zeer positief. En dat kunt u ontzettend goed merken op de huizenmarkt! Op sommige plaatsen is ze zelfs oververhit en worden huizen per opbod verkocht.

Tekenen van een opgeleefde economie

De economische groei en daarmee samenhangende baanzekerheid zie je vooral goed bij de middenstand. Waar ze hun in crisisjaren oppoten, geven ze het nu met gemak weer uit. Met name luxueuze apparatuur vindt weer gretig aftrek! In veel gevallen kozen klanten voor mindere producten die ook wel aan de behoefte voldeden. Nu rijst de verkoop haast de pannen uit.

Invloed woningmarkt

Ook de invloed van de woningmarkt is goed merkbaar in de winkel. Meer mensen gaan verhuizen, waardoor er nieuwe vraag op gang komt. De verhuizing is vaak het ideale moment om afscheid te nemen van de oude vertrouwde TV, wasmachine of droger. Tel hierbij de vraag naar nieuwe meubels op en u snapt wel hoe groot de invloed van de aantrekkende huizenmarkt is.

Stijgende huizenprijs geeft consument vertrouwen

Doordat uw huis in waarde stijgt, voelt u zichzelf als huisbezitter een stuk rijker. U ziet mogelijkheden om uw woning te verkopen die jarenlang onder water stond. En in steden of dorpen die achterlopen in de trend betaalt u nog altijd niet de prijs van voor de crisis!

Samenhang economische groei en huizenmarkt

De huizenmarkt wordt dus enorm aangejaagd, evenals de consumptie. Wat dat betreft loopt de woningmarkt altijd voor de fanfare uit. Gaan er meer particulieren verhuizen, dan neemt ook de economische groei toe. In de jaren ’90 schoten bijvoorbeeld de huizenprijzen omhoog en groeide de economie met wel 4%. En toen in 2008 de huizenmarkt instortte, begon de jarenlange recessie. Sinds 2014 stijgen de huizenprijzen weer nét als de economische groei.

Drukte verhuisbedrijven

Dat een oververhitte woningmarkt ook een groot effect heeft op de drukte bij verhuisbedrijven is logisch. Deze branche is er net zo afhankelijk van als makelaars. Naast verhuizingen vanwege economische groei is er ook een groeiend aantal mensen dat simpelweg dichter bij hun werkgever wil wonen. Keerzijde van de medaille is namelijk dat de aantrekkende economie zorgt voor meer files op de weg. Transport van en naar winkels zorgt ervoor dat het wegennet dichtslibt.

Stimulerende maatregelen om te verhuizen

Veel werknemers zijn dit zat. Ook de werkgevers balen van werknemers die te laat komen; bovendien betalen zij ook nog eens maandelijks reiskostenvergoeding. Stimulerende maatregelen plus de ergernis van filerijden zijn voor veel mensen aanleiding om te verhuizen. Veel werkgevers vergoeden zelfs de kosten van een verhuisbedrijf. Is dit bij u (nog) niet het geval? Informeer er dan eens naar bij uw werkgever. Vaak is het een mooie kostenbesparing en een win-win-situatie voor beide partijen.

Wilt u ook verhuizen?

Kiest u er ook voor te verhuizen? Als ervaren verhuisbedrijf nemen wij u graag werk uit handen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook:

Inpakmaterialen verhuizing

Inpakmaterialen verhuizing

11-03-2019

Inpakmaterialen verhuizing

Lees verder
Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

25-02-2019

Hoe vaak komt het wel niet voor? De dag van verhuizing staat voor de deur, maar ineens komt er een kink in de kabel. De oplevering van uw nieuwe huis is uitgesteld of er is een ongeluk gebeurd.

Lees verder
Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

11-02-2019

Kunt u niet gelijk in uw nieuwe huis? En heeft u ter overbrugging tijdelijk opslagruimte nodig? Bij ons staat uw inboedel veilig en droog.

Lees verder
Hoe maakt u een verhuisplanning?

Hoe maakt u een verhuisplanning?

28-01-2019

Goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook bij uw verhuizing: om alles goed te laten verlopen, is een overzichtelijke planning nuttig. Zo krijgt u inzicht in alle zaken die u moet regelen.

Lees verder
Waarom zou u kiezen voor Select Verhuizers?

Waarom zou u kiezen voor Select Verhuizers?

14-01-2019

Een mens verhuist gemiddeld 7 keer in een leven, wij gemiddeld 7 keer per week. Select Verhuizers zet alles op alles voor een zorgeloze verhuizing in regio Den Bosch.

Lees verder
Wanneer heeft u een verhuislift nodig?

Wanneer heeft u een verhuislift nodig?

02-01-2019

Om uw spullen snel, veilig en onbeschadigd te verhuizen, is het soms gewoonweg noodzakelijk om een verhuislift in te zetten. Bijvoorbeeld wanneer uw meubels niet door het trapgat passen.

Lees verder
Kan ik mijn inboedel toch nog in laten pakken?

Kan ik mijn inboedel toch nog in laten pakken?

19-12-2018

Heeft u door een verbouwing of drukke baan zelf geen tijd om al uw bezittingen in en uit te pakken? Ons verhuisbedrijf biedt u een complete in- en uitpakservice. Voor een zorgeloze verhuizing!

Lees verder
Waarom uw verhuizing uitbesteden?

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

26-09-2018

Gaat u verhuizen? Waarom zou u uw verhuizing uitbesteden? Select Verhuizers legt de voordelen aan u uit!

Lees verder
Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Hoe lang duurt mijn verhuizing?

12-09-2018

Hoe lang duurt mijn verhuizing? Select Verhuizers legt het aan u uit en helpt u te plannen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak