Particuliere verhuizing - Select Verhuizers Den Bosch

Verhuistips

Gaat u verhuizen? Dan is alles wat op u af gaat komen wellicht lastig te overzien. Bent u bang om zaken te vergeten? De verhuistips van Select Verhuizers gaan u zeker helpen en ervoor zorgen dat uw particuliere verhuizing vlekkeloos verloopt!

1. Planning

Het maken van een goede planning is onontbeerlijk. Dat geldt op uw werk, in het huishouden maar zeker ook bij een verhuizing. Neem de tijd om een stapje terug te doen zodat u alle zaken overziet. Ga daarvoor een avond zitten met uw partner of vraag uw ouders of vrienden om met u mee te denken. p.s. vergeet niet vrije dagen vast te leggen. Volgens de meeste CAO afspraken heeft u recht op 2 vrije dagen!

2. Overnamepunten bespreken

Een aantal zaken zijn zo specifiek op maat gemaakt voor een woning dat het logisch is als deze achter blijven in de woning. Dit geldt voor zowel de nieuwe als de oude woning. Bespreek tijdig de overname punten. Zo kunt u nog wat verdienen aan de zaken die u liever achterlaat en zijn bepaalde voorzieningen voor uw nieuwe woning goedkoper dan wanneer u ze nieuw moet kopen.

3. Contracten opzeggen/ wijzigen

Veel diensten die geleverd worden aan u zijn gekoppeld aan uw adres. G/W/L, verzekeringen en telecom zijn hier goede voorbeelden van. Zeg contracten tijdig op of wijzig uw adres. En vergeet niet de verzekering van uw woning en inboedel. De meeste leveranciers hanteren een maximum verhuisperiode van 3 weken.

4. Ruim de zolder, rommelkamer en schuur alvast op

Begin tijdig met het opruimen van de zolder, de welbekende rommelkamer of de garage en het tuinhuis. Het komt zo vaak voor dat zaken worden verhuisd welke vervolgens pas weer bij de volgende verhuizing aangeraakt worden.

5. Zet spullen tijdig op Marktplaats

Niet alles hoeft naar de stort natuurlijk. Op marktplaats krijgt u er wellicht nog iets voor. En dat is natuurlijk mooi meegenomen voor het inrichten van uw nieuwe woning. Een laatste optie is mogelijk nog de kringloop. Gratis en zo krijgen goede producten nog een tweede leven. De meeste lokael kringlopen komen het vaak nog gratis ophalen ook!

6. Geef adreswijzigingen door

Door tijdig te beginnen met het doorgeven van adreswijzigingen heeft u een grote kans dat u alle vrienden, kennissen en bedrijven heeft gehad. Voor uzelf is het vervelend post te missen, maar voor de nieuwe bewoner mogelijk ook een toekomstige ergernis.

7. Breng alvast een bezoek aan de bouwmarkt en de meubelboulevard

Het is zonde om tijd te verliezen op de dag of in het weekend van het overhuizen omdat er zaken ontbreken. Inventariseer tijdig wat u nodig heeft en koop ze alvast bij de bouwmarkt, op de woonboulevard of bij dat Zweedse warenhuis.

8. Maak een index voor de verhuisdoos etiketten

“Waar heb ik dat nou weer gelaten?” Dit is vast één van de meest gestelde vragen rondom een verhuizing. Maak een goede index van woonruimten en pak de verhuisdozen vervolgens in en codeer de dozen volgens uw zelf gemaakte index. Kunnen wij hier iets voor bedenken als service?

9. Noodverlichting nieuwe woning

Mogelijk heeft u niet direct voor elke kamer of ruimte een nieuwe lamp. Zorg in dat geval voor een aantal kroonsteentjes met een pitje en een spaar- of ledlamp. Zo voorkomt u dat u de eerste dagen in het donker staat te klussen.

10. Regel extra handen

Wie gaat verhuizen kan vast wel wat extra hulp gebruiken. Vraag tijdig om hulp. Familie, vrienden en kennissen zijn vaak best bereid om dat te doen. Vraag het bij voorkeur op de man af en niet in het algemeen in een Whatsapp groep. Maak ook de dag en tijd zo concreet mogelijk. Dit vergroot uw kansen.

11. Regel oppas

Kleine kinderen en huisdieren zijn niet erg handig op de dag van uw verhuizing. Schakel ook hiervoor tijdig de hulp in van uw directe omgeving. Draagt uw huisdier een label? Voer voor de zekerheid ook hier de adreswijziging in door.

12. Demonteer de trapleuning

Dient er een wasmachine, droger of grote kast van een bovenverdieping te komen? Mogelijk is het dan handig om de trapleuning te demonteren zodat er extra ruimte is. Meten is weten ;)

13. Vrije doorloop

Niets is zo irritant als deuren die net voor uw neus weer dichtvallen. Zorg ervoor dat dit op de dag van de verhuizing niet ergernis nummer 1 wordt.

14. Zet de trommel van je wasmachine vast

Tijdens het transport van de wasmachine kan de trommel beschadigd raken. Om dit te voorkomen draait u de transportbeveiliging er weer terug in. Laat ook de wasmachine leeglopen middels het afdruipventiel. Overigens kan Select Verhuizers de (de-) montage ook voor u verzorgen! Kijk hiervoor bij onze LINK DEMONTAGESERVICE

15. Vervoer van uw koelkast en diepvries

Wat betreft het vervoeren van uw koelkast en diepvries heeft u twee opties. Of u maakt alles tijdig op of alles moet mee verhuizen. Wanneer deze rechtop worden vervoerd kunnen deze direct weer aangesloten worden. Vervoert u ze liggend, dan duurt het 24 uur voordat alle koelvloeistof weer op de juiste plek is en ze weer aangezet mogen worden.

16. Scheid het kaf van het koren

Breekbaar en niet breekbaar. Waardevol of niet. Direct nodig of pas later. Er zijn diverse criteria te hanteren bij het onderverdelen van verhuisdozen of kasten en gereedschappen. Zorg ervoor dat bij het verhuizen duidelijk is wat er direct aanwezig moet zijn in uw nieuwe woning.

17. Denk aan uw rug!

Vanwege de Arbo-wetgeving maar ook de draagkracht van de dozen dient u rekening te houden met het maximum gewicht van de verhuisdozen. 20 kg is het maximale wat er in een verhuisdoos mag zitten! En, los van de Arbo-wetgeving, zijn verhuisdozen ook niet berekend op een gewicht van meer dan 20 kg.

18. Vloeistoffen 

Het zal niet de eerste keer zijn dat een fles of pot is gaan lekken en dat de bodem van een verhuisdoos week wordt of andere etenswaren bederven. Plaats de vloeistoffen dan ook altijd in een plastic box die afsluitbaar is!

19. Gebruik diepvrieszakjes voor schroeven, bouten, moeren etc. van meubels

Meubelen die te groot zijn om als geheel te vervoeren of die bevestigd zitten aan de wand moeten uit elkaar gehaald worden. Bewaar alle schroeven, bouten en moeren in diepvrieszakjes en schijf hierop aan welk meubel ze toebehoren.

20. Koffietijd!

Niet onbelangrijk, voor zowel uzelf als onze verhuizers, zorg dat er in de nieuwe woning een koffiezetapparaat aanwezig is. Niets maakt de personen die aan het verhuizen zijn gelukkiger dan een heerlijk kopje koffie ;) verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch

Vrijblijvende afspraak

Referenties

Verhuizing Oss - Snoeks

Paul Snoeks


5

"Totaal geen stress dankzij de uitstekende service van Select Verhuizers."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

Gaat u verhuizen? Waarom zou u uw verhuizing uitbesteden? Select Verhuizers legt de voordelen aan u uit!

Lees verder
Overzicht


Veilig en verzekerd transport

Veilig en verzekerd transport

Wij denken met u mee!

Wij denken met u mee!

Zorgvuldige planning en voorbereiding

Zorgvuldige planning en voorbereiding

Gras en Groen

Particuliere verhuizing

Lees meer
Gras en Groen

Zakelijke verhuizing

Lees meer
Gras en Groen

Tarieven

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak