Verhuistips

Gaat u verhuizen? Dan is wat op u afkomt waarschijnlijk lastig te overzien. Bent u bang om zaken te vergeten? De verhuistips van Select Verhuizers gaan u zeker helpen en zorgen ervoor dat uw particuliere verhuizing vlekkeloos verloopt!

1. Planning

Het maken van een goede planning is onontbeerlijk. Dat geldt op uw werk, in het huishouden maar zeker ook bij een verhuizing. Neem de tijd om een stapje terug te doen zodat u alle zaken overziet. Ga daarvoor een avond zitten met uw partner of vraag uw ouders of vrienden om met u mee te denken. p.s. vergeet niet vrije dagen vast te leggen. Volgens de meeste CAO-afspraken heeft u recht op 2 vrije dagen!

2. Overnamepunten bespreken

Een aantal zaken zijn zo specifiek op maat gemaakt voor een woning dat het logisch is als deze achterblijven. Dit geldt voor zowel de nieuwe als de oude woning. Bespreek tijdig de punten rondom overname. Zo kunt u nog wat verdienen aan de zaken die u liever achterlaat en zijn bepaalde voorzieningen voor uw nieuwe huis goedkoper dan wanneer u ze nieuw moet kopen.

3. Contracten opzeggen/ wijzigen

Veel diensten die u krijgt geleverd zijn gekoppeld aan uw adres: G/W/L, verzekeringen en telecom zijn hier goede voorbeelden van. Zeg contracten tijdig op of wijzig uw adres. En vergeet niet de opstal- en inboedelverzekering van uw woning. De meeste leveranciers hanteren een maximumverhuisperiode van 3 weken. 

4. Ruim de zolder, rommelkamer en schuur alvast op

Begin tijdig met het opruimen van de zolder, de welbekende rommelkamer of de garage en het tuinhuis. Het komt zo vaak voor dat er zaken meegaan die je vervolgens pas weer bij een volgende verhuizing aanraakt. 

5. Zet spullen tijdig op Marktplaats

Niet alles hoeft naar de stort natuurlijk. Op marktplaats krijgt u er wellicht nog iets voor. En dat is natuurlijk mooi meegenomen voor het inrichten van uw nieuwe woning. Een laatste optie is mogelijk de kringloop. Gratis en zo krijgen goede producten nog een tweede leven. De meeste lokale kringloopwinkels komen het vaak nog gratis ophalen ook!

6. Geef adreswijzigingen door

Door tijdig te beginnen met het doorgeven van adreswijzigingen heeft u een grote kans dat u alle vrienden, kennissen en bedrijven heeft gehad. Voor uzelf is het vervelend post te missen, maar voor de nieuwe bewoner mogelijk ook een toekomstige ergernis.

7. Breng alvast een bezoek aan de bouwmarkt en de meubelboulevard

Het is zonde om tijd te verliezen op de dag of in het weekend van de verhuizing omdat er zaken ontbreken. Inventariseer tijdig wat u nodig heeft en koop ze alvast bij de bouwmarkt, op de woonboulevard of bij dat Zweedse warenhuis.

8. Maak een index voor de verhuisdoos etiketten

“Waar heb ik dat nu weer gelaten?” Dit is vast één van de meest gestelde vragen bij een verhuizing. Maak een goede index van al uw kamers en pak de verhuisdozen vervolgens in en codeer de dozen volgens uw zelfgemaakte index. 

9. Noodverlichting nieuwe woning

Mogelijk heeft u niet direct voor elke kamer of ruimte een nieuwe lamp. Zorg in dat geval voor een aantal kroonsteentjes met een pitje en een spaar- of ledlampje. Zo voorkomt u dat u de eerste dagen in het donker staat te klussen.

10. Regel extra handen

Wie gaat verhuizen kan vast wel een extra paar handen gebruiken. Vraag tijdig om hulp. Familie, vrienden en kennissen zijn vaak best bereid om dat te doen. Vraag het bij voorkeur op de man af en niet in het algemeen in een Whatsapp-groep. Maak ook de dag en tijd zo concreet mogelijk: dit vergroot uw kansen.

11. Regel oppas

Kleine kinderen en huisdieren zijn niet erg handig op de dag van uw verhuizing. Schakel hiervoor tijdig de hulp in van uw directe omgeving. Draagt uw huisdier een label? Voer voor de zekerheid ook hier de adreswijziging in door.

12. Demonteer de trapleuning

Dient er een wasmachine, droger of grote kast van een bovenverdieping te komen? Mogelijk is het dan handig om de trapleuning te weg te halen zodat er extra ruimte is. Meten is weten ;)

13. Vrije doorloop

Niets is zo irritant als deuren die net voor uw neus weer dichtvallen. Zorg ervoor dat dit op de dag van de verhuizing niet ergernis nummer 1 wordt.

14. Zet de trommel van je wasmachine vast

Tijdens het transport van de wasmachine kan de trommel beschadigd raken. Om dit te voorkomen draait u de transportbeveiliging er weer terug in. Laat ook de wasmachine leeglopen met het afdruipventiel. Hulp hierbij nodig? Select Verhuizers verzorgt graag de (de-)montage voor u! 

15. Vervoer van uw koelkast en diepvries

Voor het vervoeren van uw koelkast en diepvries heeft u 2 opties. Of u maakt alles tijdig op of u verhuist alles mee. Vervoer deze apparaten bij voorkeur rechtop, want dan kunnen ze bij aankomst in het nieuwe huis gelijk weer worden aangesloten. Vervoert u ze liggend? Dan duurt het 24 uur voordat alle koelvloeistof weer op de juiste plek zit en u ze weer mag aanzetten.

16. Scheid het kaf van het koren

Breekbaar en niet-breekbaar. Waardevol of niet. Direct nodig of pas later. U kunt verschillende criteria hanteren bij het onderverdelen van verhuisdozen, kasten en gereedschappen. Zorg ervoor dat bij het verhuizen duidelijk is wat er direct aanwezig moet zijn in uw nieuwe woning.

17. Denk aan uw rug!

20 kg is het maximale gewicht dat er in een verhuisdoos mag zitten. Houd rekening met dit maximumgewicht! Niet alleen vanwege de Arbo-wetgeving; verhuisdozen zijn ook niet berekend op een groter gewicht. 

18. Vloeistoffen 

Het zal niet de eerste keer zijn dat een fles of pot is gaan lekken en dat de bodem van een verhuisdoos week wordt of andere etenswaren bederven. Plaats vloeistoffen daarom altijd in een plastic box die afsluitbaar is!

19. Gebruik diepvrieszakjes voor schroeven, bouten, moeren etc. van meubels

Meubelen die te groot zijn om als geheel te vervoeren of die bevestigd zitten aan de wand moeten we uit elkaar halen. Bewaar alle schroeven, bouten en moeren in diepvrieszakjes en schijf hierop bij welk meubel ze horen.

20. Koffietijd!

Niet onbelangrijk, voor zowel uzelf als onze verhuizers: zorg dat er in uw nieuwe huis een koffiezetapparaat aanwezig is. Niets maakt de personen die aan het verhuizen zijn gelukkiger dan een heerlijk kopje koffie ;) verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch

Vrijblijvende afspraak

Referenties

Verhuizing binnen Boxtel

J Poot


5

"Heel fijn bedrijf, wat snel en netjes werkt"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Select Verhuizers start met woningontruiming

Select Verhuizers breidt de dienstverlening van het Eindhovens Verhuisbedrijf verder uit

Lees verder
Overzicht


Veilig en verzekerd transport

Veilig en verzekerd transport

Wij denken met u mee!

Wij denken met u mee!

Zorgvuldige planning en voorbereiding

Zorgvuldige planning en voorbereiding

Gras en Groen

Particuliere verhuizing

Lees meer
Gras en Groen

Zakelijke verhuizing

Lees meer
Gras en Groen

Tarieven

Lees meer
Select Verhuizers Eindhoven
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak