Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Geplaatst door: Pepijn Harmsen
Eigenaar Select Verhuizers
Linkedin
Geplaatst op: 12-09-2018
Laatst aangepast op: 12-12-2018

Pepijn Harmsen

Hoeveel tijd neemt de 100 meter sprint in beslag? En hoe veel uren, dagen of maanden training, komen daarbij kijken? U mag uw verhuizing ook zo zien. Het treffen van voorbereidingen, het regelen en afwikkelen van bijkomende zaken duurt vele malen langer, dan 1 of 2 verhuisdagen.

Zaken als t.v.-kabel, internet en/of telefonie afstemmen? Scholen, contracten, abonnementen, verenigingslidmaatschappen opzeggen of overzetten? Alles organiseren en regelen, wat met uw verhuizing van doen heeft, neemt weken in beslag en kost meer tijd dan u denkt.

U moet uw verhuizing dan ook goed managen. Select Verhuizers helpt u dit proces te leiden voordat u zelf gaat lijden aan verhuisstress. Weet u - bijvoorbeeld - al wat u wel en wat u niet wilt meenemen?

Een tijdsplan voor uw verhuizing

Select Verhuizers adviseert u een tijdsplanning te maken waar de volgende zaken zoal in komen te staan:

Geplande data verhuizing

Naast de datum waarop u uw nieuwe paleis wilt betrekken, stelt u ook de datum vast waarop u uw oude woning uiterlijk moet of wil verlaten. Dit in verband met schoonmaak, herstelwerk, overdracht of oplevering. Aanvragen vrije dagen van uw werk? Hoe lang? Ervoor, erna, of iets langer vrij?

Wanneer en wat dient te worden verhuisd?

Maak een lijst van zaken die ruim voor die tijd weg kunnen voor verkoop, kringloopwinkel of afvoeren als vuilnis. Ruim uw zolder, schuur en/of garage op. In legere ruimtes is het makkelijker inpakken.

Leveringstermijnen

Plan leveringstermijnen van nieuwe meubels, gordijnen en stoffering voor uw nieuwe woning. Levering- of bezorgdata kunnen soms behoorlijk tegenvallen, net als het schilderklusje, het overzetten van zaken als vaste telefoonverbinding, kabels, internet, of het af- en aansluiten van gas, water en licht.

Opnemen en opmeten

Maak een lijstje van op te nemen en op te meten zaken in uw nieuwe woning en heb die bij de hand, zodat u in één keer alles weet wat u nodig heeft. Zo bespaart u veel tijd en kosten van onnodig op en neer rijden.

Index

Maak een index voor doosetiketten, woonruimtes en dergelijke. Zo kunt u straks de verhuisdozen goed inpakken. De dozen komen veel sneller in de juiste kamers van uw nieuwe huis terecht. Denk aan nummers, letters als BG EK (begane grond eetkamer) 1e ET 2 (1e etage kamer 2), Z1 (zolderkamer 1) of verschillende kleuren etiketten. Plak op de kamers in het nieuwe huis een briefje met de corresponderende code of kleur.

Wilt u meer weten? Nog veel meer zaken spelen een rol. Lees ook eens onze verhuistips.

Verhuizen of laten verhuizen?

Naast uw planning zijn er meer zaken die de benodigde tijd voor uw verhuizing beïnvloeden. Naast de planning kunt u denken aan de volgende zaken:

Zelf verhuizen of uit handen geven

Verzet u zelf al het werk of u laat u het in- en uitpakken over aan familie en vrienden? Of besteedt u een en ander uit aan Select Verhuizers? U bespaart veel tijd door gebruik te maken van de beschikbare dienstenpaketten en taken naar ons delegeert?

Grootte van woning en inboedel

Het scheelt of u een inboedel van een studiootje, een eengezinswoning, of een villa met zes slaapkamers en bijgebouwen moet verhuizen. Lijkt het erg lang te gaan duren? Dan kan Select Verhuizers materieel als een verhuislift of meer mankracht voor u inzetten.

Intrek nemen en leveranties

Moet u uit uw oude huis, maar neemt de oplevering van uw nieuwe woning meer tijd in beslag? Komen nieuwe meubels toch eerder dan gepland en heeft u er geen plek voor? Wij bieden u de oplossing! Sla uw spullen tijdelijk op via onze opslagservice. Zo staan ze veilig, droog en verzekerd totdat u uw nieuwe stulpje kunt betrekken.

Bijkomende zorgen

Randzaken, de volledigheid van uw planning, het in- en uitpakken, demonteren en weer in elkaar zetten beïnvloeden de benodigde tijd, maar ook dingen als:

Niet iedere verhuizer beschikt over 10 studievrienden, die de handen uit de mouwen komen steken en een verhuisdoos net zo makkelijk als een glas kunnen heffen!

Alles overziend, neemt een complete verhuizing toch wel een behoorlijke periode in beslag, terwijl de daadwerkelijke verhuizing door Select Verhuizing binnen één, hooguit twee dagen is gepiept. Een standaardantwoord bestaat dus helaas niet. Select Verhuizers helpt u wel om de benodigde tijd efficiënt te gebruiken en het traject te verkorten. In de tussentijd staan we u uiteraard bij met tips and tricks. Ook beantwoorden we uw vragen. Lees onze verhuistips eens door. Zo krijgt u een idee van wat er zoal om de hoek komt kijken bij een verhuizing.

Bent u al zover?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Lees ook:

Select Verhuizers start met woningontruiming

Select Verhuizers start met woningontruiming

16-05-2024

Select Verhuizers breidt de dienstverlening van het Eindhovens Verhuisbedrijf verder uit

Lees verder
Verhuizers gezocht regio Den Bosch - Eindhoven

Verhuizers gezocht regio Den Bosch - Eindhoven

02-04-2021

Verhuizers gezocht regio Den Bosch - Eindhoven

Lees verder
Verhuizen tijdens het Coronavirus

Verhuizen tijdens het Coronavirus

15-12-2020

Verhuizen tijdens Corona? Alles wat u moet weten

Lees verder
Nét geopend, nu al extra handen nodig

Nét geopend, nu al extra handen nodig

29-09-2020

Onze vestigiging is net open, nu al extra handen nodig

Lees verder
Select Verhuizers Eindhoven geopend!

Select Verhuizers Eindhoven geopend!

15-09-2020

Select Verhuizers opent een nieuwe vestiging in Eindhoven

Lees verder
Vacature: verhuizer 3 - Regio Den Bosch

Vacature: verhuizer 3 - Regio Den Bosch

17-08-2020

Vanwege uitbreiding van de teams in Den Bosch: Verhuizer 3!

Lees verder
Inpakmaterialen verhuizing

Inpakmaterialen verhuizing

11-03-2019

Ga je verhuizen? Alles over inpakmaterialen bij je verhuizing

Lees verder
Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

25-02-2019

De dag van verhuizing staat voor de deur, maar ineens komt er een kink in de kabel.

Lees verder
Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

11-02-2019

Kunt u niet gelijk in uw nieuwe huis? En heeft u ter overbrugging tijdelijk opslagruimte nodig? Bij ons staat uw inboedel veilig en droog.

Lees verder
Select Verhuizers Eindhoven
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak