Hoe lang duurt mijn verhuizing? Select Verhuizers!
Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Geplaatst door: Marjos van Hazendonk
Eigenaar Select Verhuizers
Linkedin
Geplaatst op: 12-09-2018

Marjos van Hazendonk

Hoeveel tijd neemt de 100 meter sprint in beslag? En hoe veel uren, dagen of maanden training, komt daarbij kijken? U mag uw verhuizing ook zo zien. Het treffen van voorbereidingen, het regelen en afwikkelen van bijkomende zaken duurt vele malen langer, dan een of twee verhuisdagen.

Zaken als t.v.-kabel, internet en/of telefonie afstemmen? Scholen, contracten, abonnementen, verenigingslidmaatschappen opzeggen of overzetten? Alles organiseren en regelen, dat met uw verhuizing van doen heeft, neemt weken in beslag en kost meer tijd dan u denkt.

U dient uw verhuizing dan ook goed te managen. Select Verhuizers helpt u dit proces te leiden voordat u zelf gaat lijden aan verhuisstress. Weet u - bijvoorbeeld - al wat u wel en wat u niet wilt meenemen?

Een tijdsplan voor uw verhuizing

Select Verhuizers adviseert u een tijdsplanning te maken waar de volgende zaken zoal in kan komen te staan:

Geplande data verhuizing

Naast de datum waarop u uw nieuwe woning wil betrekken, stelt u ook de datum waarop u uw oude woning uiterlijk moet of wil verlaten vast, i.v.m. schoonmaak, herstelwerk, overdracht of oplevering. Aanvragen vrije dagen van uw werk? Hoe lang? Ervoor, erna, of iets langer vrij?

Wanneer en wat dient te worden verhuisd?

Maak een lijst van zaken die ruim voor de tijd weg kunnen voor verkoop, kringloopwinkel of afvoeren als vuilnis? Ruim uw zolder, schuur en/of garage op. In legere ruimtes is het makkelijker inpakken.

Leveringstermijnen

Plan leveringstermijnen van aan te schaffen meubels, gordijnen en stoffering voor uw nieuwe woning. Levering- of bezorgdata kunnen soms behoorlijk tegenvallen, net als het schilderklusje, het overzetten van zaken als vaste telefoonverbinding, kabels, internet, of het af- en aansluiten van gas, licht en water.

Opnemen en opmeten

Maak een lijstje van op te nemen en op te meten zaken in uw nieuwe woning en heb die bij de hand, zodat u in één keer alles weet wat u nodig heeft. Zo bespaart u veel tijd en kosten van onnodig op en neer rijden.

Index

Maak een index voor doosetiketten, woonruimtes e.d. Zo kunt u straks de verhuisdozen goed inpakken. De dozen komen dan veel sneller in de juiste kamers van uw nieuwe huis terecht. Denk aan nummers, letters als BG EK (begane grond eetkamer) 1e ET 2 (1e etage kamer 2), Z1 (zolderkamer 1) etc, of verschillende kleuren etiketten? Plak op de kamers in het nieuwe huis een briefje met de corresponderende code.

Wilt u meer weten? Nog veel meer zaken spelen een rol. Lees ook eens onze verhuistips.

Verhuizen of laten verhuizen?

Naast uw planning zijn er meer zaken die de tijd, dat u met uw verhuizing bezig bent beïnvloeden. Naast de planning kunt u denken aan de volgende zaken:

Zelf verhuizen of uit handen geven

Verzet u zelf al het werk of u laat u het in- en uitpakken over aan familie en vrienden? Of besteedt u een en ander uit aan Select Verhuizers? U bespaart veel tijd door gebruik te maken van de beschikbare dienstenpaketten en taken naar Select Verhuizers delegeert?

Grootte van woning en inboedel

Het scheelt of u een inboedel van een studiootje, een eengezinswoning, of een villa met zes slaapkamers en bijgebouwen moet verhuizen? Lijkt het erg lang te gaan duren? Dan kan Select Verhuizers materieel als een verhuislift en meer mankracht voor u inzetten.

Intrek nemen en leveranties

Komt het voor, dat de oude woning eerder verlaten moet worden, maar de oplevering van uw nieuwe woning meer tijd in beslag neemt? Komen nieuwe meubels, waar nog geen ruimte voor is, toch eerder dan gepland? In die gevallen kunt u uw huisraad of spullen tijdelijk opslaan. Middels de Select Verhuizing Opslagservice worden ze tijdelijk veilig, droog en verzekerd bewaard.

Bijkomende zorgen

Randzaken, de volledigheid van uw planning, het in- en uitpakken, demonteren en weer in elkaar zetten beïnvloeden de benodigde tijd, maar ook zorgen als:

Niet iedere verhuizer beschikt over tien studievrienden, die de handen uit de mouwen kunnen steken en een verhuisdoos net zo makkelijk als een glas kunnen heffen!

Alles overziend, neemt een complete verhuizing toch wel een behoorlijke periode in beslag, terwijl de daadwerkelijke verhuizing door Select Verhuizing binnen één, hooguit twee dagen afgerond zal zijn.

Een standaard antwoord bestaat helaas niet. Select Verhuizers helpt u wel om de benodigde tijd efficiënt te gebruiken en het traject sterk te verkorten. In de tussentijd staan we u uiteraard bij met tips and trics, of beantwoorden wij uw vragen. Lees ook onze verhuistips eens door. Zo krijgt u een idee van wat er zoal om de hoek komt kijken bij een verhuizing.

Bent u al zover?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Lees ook:

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

Waarom uw verhuizing uitbesteden?

26-09-2018

Gaat u verhuizen? Waarom zou u uw verhuizing uitbesteden? Select Verhuizers legt de voordelen aan u uit!

Lees verder
Wat kost mijn verhuizing?

Wat kost mijn verhuizing?

29-08-2018

Wat kost uw verhuizing? Een verhuizing kost tijd en geld. Select Verhuizers geeft u inzicht in de kosten van uw verhuizing!

Lees verder
Select Verhuizers start met woningontruiming

Select Verhuizers start met woningontruiming

08-08-2018

Select Verhuizers breidt de dienstverlening van het Bossche Verhuisbedrijf verder uit

Lees verder
Verschillende soorten verhuisdozen

Verschillende soorten verhuisdozen

25-07-2018

Wist u dat er verschillende soorten verhuisdozen bestaan? Select Verhuizers legt aan u uit welke typen verhuisdozen er zijn!

Lees verder
Verhuizen in de binnenstad

Verhuizen in de binnenstad

12-07-2018

Verhuizen in de binnenstad, hoe doe je dat?

Lees verder
Efficiënt verhuizen doe je zo!

Efficiënt verhuizen doe je zo!

27-06-2018

Select Verhuizers geeft jou een aantal pro tips om je verhuizing zo efficiënt mogelijk te organiseren!

Lees verder
Handige tips voor je verhuizing

Handige tips voor je verhuizing

16-06-2018

Handige tips voor je verhuizing!

Lees verder
Verhuizen in het voorjaar!

Verhuizen in het voorjaar!

18-05-2018

Select Verhuizers Den Bosch geeft je 7 voordelen waarom het voorjaar de beste periode is om te verhuizen!

Lees verder
Select Verhuizers van start!

Select Verhuizers van start!

15-05-2018

Verhuisbedrijf Select Verhuizers Den Bosch van start!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak