Efficiënt verhuizen doe je zo!

Efficiënt verhuizen doe je zo!

Geplaatst door: Pepijn Harmsen
Eigenaar Select Verhuizers
Linkedin
Geplaatst op: 27-06-2018
Laatst aangepast op: 12-12-2018

Pepijn Harmsen

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Tegenwoordig is iedereen fan van het maken van lijstjes, maar is dat wel de beste manier om orde te scheppen in de chaos van het verhuizen? Wij bij Select Verhuizers vinden het maken van to-do-lists voor uw verhuizing uiteraard erg nuttig, maar hebben nog een paar pro tips om eraan toe te voegen! 

Maak uw verhuizing overzichtelijk met deze 5 tips

Werk van kamer tot kamer

Hoe aantrekkelijk het ook is om van hot naar her te springen tijdens het inpakken van uw oude huis, houd vast aan het inpakken per kamer. Voorkom dat uw hele huis vol dozen staat door losse projecten te maken van iedere kamer. Zo heeft u én het gevoel ontzettend georganiseerd bezig te zijn én vergeet u niets. Bovendien kunt u dan makkelijk dingen die u nog tegenkomt in de juiste doos leggen, zodat u in uw nieuwe huis meteen kan beginnen met uitpakken.  

Gebruik gekleurde etiketten op je verhuisdozen

Om uw verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, krijgt u deze gouden tip van ons. Gebruik gekleurde etiketten per kamer. Bijvoorbeeld: roze etiketten op alle verhuisdozen die naar de nieuwe woonkamer moeten. In het nieuwe huis plakt u dan een roze etiket op de deur van de woonkamer. Superhandig voor de verhuizers, want u hoeft niet bij iedere doos te zeggen waar 'ie heen moet. Daarbij komt dat het er gezellig en georganiseerd uitziet!

Maak lijstjes!

Maak lijstjes per onderwerp en per kamer. Zo voorkomt u dat u belangrijke dingen vergeet. Maak bijvoorbeeld als eerste een lijst met alle bedrijven en organisaties aan wie u uw nieuwe adresgegevens moet sturen, welke nieuwe verzekeringen u moet afsluiten en wat u moet regelen met de gemeente. Ten tweede maakt u lijstjes met wat u allemaal per kamer moet inpakken en vooral niet moet vergeten (geef ook de lijstjes dezelfde kleur voor optimale organisatie!). Tot slot maakt u een lijstje met alles wat u op de dag van de verhuizing moet hebben geregeld en bij u in de buurt moet hebben. U zult maar net zien dat bijvoorbeeld uw identiteitskaart helemaal onderin een verhuisdoos zit. En dat terwijl u zich net bij de gemeente wilde gaan inschrijven! 

Bewaar dozen van elektronische apparatuur

Bent u graag voorzichtig met dure apparatuur? Of denk dat u ergens in de nabije toekomst nog eens te verhuizen? Bewaar dan eventjes de dozen en verpakkingsmaterialen. Zeker met de televisies van tegenwoordig is dit erg praktisch met vervoeren en tillen. Sommige apparaten moeten rechtop worden vervoerd en op de originele dozen staat dat heel duidelijk aangegeven.

Plan een back-up verhuisdag

Dan is het eindelijk zo ver, uw verhuisdag is vandaag! De weersvoorspellingen waren top, maar toch regent het keihard. Of er doet zich een andere situatie voor waardoor het verhuizen niet door kan gaan. Gelukkig heeft u in geval van nood een back-up dag gepland met uw verhuizers of verhuisbedrijf, zodat u toch op korte termijn uw nieuwe stulpje kunt betrekken!

Extra tip!

Neem contact op met Select Verhuizers of vraag vrijblijvend een offerte aan om uw verhuisdag nóg voorspoediger te laten verlopen. Uiteraard hebben wij verhuislijsten die speciaal op uw situatie zijn toegespitst! Kijk ook alvast naar onze lijst met extra tips!  

Lees ook:

Verhuizers gezocht regio Den Bosch - Eindhoven

Verhuizers gezocht regio Den Bosch - Eindhoven

02-04-2021

Verhuizers gezocht regio Den Bosch - Eindhoven

Lees verder
Verhuizen tijdens het Coronavirus

Verhuizen tijdens het Coronavirus

15-12-2020

Verhuizen tijdens Corona? Alles wat u moet weten

Lees verder
Nét geopend, nu al extra handen nodig

Nét geopend, nu al extra handen nodig

29-09-2020

Onze vestigiging is net open, nu al extra handen nodig

Lees verder
Select Verhuizers Eindhoven geopend!

Select Verhuizers Eindhoven geopend!

15-09-2020

Select Verhuizers opent een nieuwe vestiging in Eindhoven

Lees verder
Vacature: verhuizer 3 - Regio Den Bosch

Vacature: verhuizer 3 - Regio Den Bosch

17-08-2020

Vanwege uitbreiding van de teams in Den Bosch: Verhuizer 3!

Lees verder
Inpakmaterialen verhuizing

Inpakmaterialen verhuizing

11-03-2019

Ga je verhuizen? Alles over inpakmaterialen bij je verhuizing

Lees verder
Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

Help! mijn verhuizing loopt vertraging op

25-02-2019

De dag van verhuizing staat voor de deur, maar ineens komt er een kink in de kabel.

Lees verder
Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

Kan ik mijn inboedel tijdelijk opslaan?

11-02-2019

Kunt u niet gelijk in uw nieuwe huis? En heeft u ter overbrugging tijdelijk opslagruimte nodig? Bij ons staat uw inboedel veilig en droog.

Lees verder
Hoe maakt u een verhuisplanning?

Hoe maakt u een verhuisplanning?

28-01-2019

Goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook bij uw verhuizing: om alles goed te laten verlopen, is een overzichtelijke planning nuttig. Zo krijgt u inzicht in alle zaken die u moet regelen.

Lees verder
Select Verhuizers Eindhoven
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak