Verhuisbedrijf Schijndel

U wilt goedkoop verhuizen naar of van Schijndel en zoekt u een verhuisbedrijf voor uw verhuizing, dan is Select Verhuizing voor u de aangewezen partij.
De verhuisservice van Select Verhuizing houdt in, dat uw spullen in goede handen zijn, verzekerd zijn, eventueel tijdelijk worden opgeslagen en door de verhuizers correct worden behandeld, met de juiste verhuisdozen en verhuisdekens. U hoeft geen halsbrekende toeren uit te halen of uw rug te belasten, om zelf zware meubels en machines zonder eigen verhuiswagen te vervoeren. Ideaal, want zo houdt u veel vrije tijd over om een bekske koffie bij de “glazen Boerderij” of een terrasje in de Hoofdstraat te pakken of de omgeving te verkennen. Select Verhuizing biedt u de juiste checklist verhuizen aan en geeft u inzicht in de kosten van uw verhuizing.

Wat kan Selectverhuizers voor u betekenen 

Algemene informatie Schijndel

Schijndel is een zeer langgerekt dorp en voormalige gemeente met bijna 23.00 inwoners in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Op 1 januari 2017 gingen Schijndel en Wijbosch, samen met Sint-Oedenrode, Veghel, Erp, Nijnsel, Zijtaart, Boskant, Mariaheide, Eerde, Keldonk, Olland en Boerdonk op in de nieuwe gemeente Meierijstad met gezamenlijk 80.000 inwoners.(de zevende gemeente in de provincie, maar in omvang de grootste gemeente in Noord Brabant)

Schijndel, dat in het plaatselijke dialect als Skèndel wordt uitgesproken is een verbastering van Skin (hetgeen schors betekent) en loo (dat verwijst naar een hoger gelegen bos in moerassig gebied). Schijndel heet met Carnaval dan ook “Schorsbos”. Schijndel ligt op een dekzandrug tussen de beekdalen van de Dommel en de Aa, op 8 à 10 meter boven de zeespiegel. Rond de dekzandrug lagen drassige broekgronden, waarvan de hogere gedeelten (donken) gebruikt werden voor bewoning, zoals Smaldonk en Liekendonk.

Typerend voor Schijndel is de al vanaf de veertiende eeuw durende traditie van hopteelt, ondertussen verdwenen, maar er wordt sinds 2004 hard gewerkt om hop weer terug in Schijndel te krijgen. De plaatselijke brouwerij Sint Servattumus brouwt er weer bier van.

Naast de hopteelt was de klompenindustrie een grote economische bron, mogelijk gemnaakt door de grote hoeveelheid populieren in de omgeving. In 1925 telde Schijndel nog 64 klompenmakers. Hierna begon door industrialisatie dat aantal af te nemen en de “mechanische” klompenmakerij Van Kaathoven is nog steeds te bezichtigen. In 1871 begon Antonius Bolsius met de bleken van bijenwas, hetgeen uitgroeide tot de kaarsenfabriek Bolsius en in 1915 werd de kousenfabriek van Jansen en de Wit geopend, die werk verschafte aan een groot deel van de Schijndelse beroepsbevolking. Begin 20e eeuw waren Schijndel met buurgemeente Veghel een van de meest geïndustrialiseerde gemeenten van Oost-Brabant.

Anno 2018 behoort ongeveer de helft van de 185.52 km² in de gemeente Meierijstad tot het “Nationaal Landschap Het Groen Woud”, dat wordt gevormd door het agrarische populierenlandschap, bossen en moerassen.

Waar komen wij zoal in Schijndel

Select Verhuizing is niet alleen werkzaam in de dorpskern van Schijndel, maar u komt ons ook tegen in Houterd, Lieseind, De Bus (bij Sint Michielsgestel) , Oetelaar, Borne, Elde, Hermalen, Achterste Hermalen en Wijbosch. Uiteraard kunt u ons ook vinden in de omliggende plaatsen:verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch
verhuizen Den Bosch

Verhuistips voor particulieren in Schijndel

Bij een verhuizing dient u te worden uitgeschreven bij uw huidige gemeente en te worden ingeschreven bij uw nieuwe gemeente Meierijstad. Uw persoonlijke verhuizing wordt dan ook verwerkt in de Basisregistratie Personen.
Na uw inschrijving bij de gemeente Meierijstad, wordt u ook automatisch uitgeschreven bij uw oude gemeente en ontvangt u binnen 5 werkdagen een bevestiging. Bovendien worden de volgende instanties geïnformeerd, nadat uw verhuizing door de gemeente Meierijstad is verwerkt:

Ook indien u verhuist binnen dezelfde gemeente, dient u natuurlijk ook uw adreswijziging door te geven. Via de volgende link kunt u gemakkelijk uw verhuizing doorgeven. Zie: verhuizing gemeente Meierijstad
Verhuist u naar Schijndel vanuit het buitenland, lees dan de informatie over vestiging vanuit het buitenland naar gemeente Meierijstad.

Denkt u ook aan het zo vroegtijdig mogelijk doorgeven van uw adreswijziging naar de volgende instanties, in verband met het regelen en inplannen van de omzetting werkzaamheden:

Bouwmarkten in Schijndel

Wanneer u gaat verhuizen, zal u altijd iets te klussen hebben. Gordijnrails, sanitaire accessoires, opbergschappen aanbrengen, gereedschap en ga zo maar verder.
Hieronder volgen zoekmogelijkheden naar bouwmarkten in uw nieuwe woonplaats:

Wij kunnen voor elk budget een passende oplossing bieden!

In het kader van onze transparante formule hebben wij een simpel en overzichtelijk tarievenschema ontwikkeld. Het schema bestaat uit een drietal zorgvuldig berekende pakketten die passen bij het gros van de desbetreffende huishoudens.

Deze pakketten omvatten het feitelijk verhuizen; d.w.z. het vervoeren van uw huisraad van het oude adres naar het nieuwe adres. Uiteraard worden alle zaken geplaatst daar waar u ze wilt hebben.

Bakwagen plus 2 verhuizers

Halve dag € 600,- *

Hele dag   € 1150,- *

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is inbegrepen?

 • 20 km rondom uw huidige adres
 • Eén verhuiswagen
 • Twee verhuizers
 • Gratis dozen
 • Halve dag is 4 uur
 • Hele dag is 8 uur
 • 21% BTW

Bakwagen plus 3 verhuizers

Halve dag €   825,- *

Hele dag   € 1500,- *

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is inbegrepen?

 • 20 km rondom uw huidige adres
 • Eén verhuiswagen
 • Drie verhuizers
 • Gratis dozen
 • Halve dag is 4 uur
 • Hele dag is 8 uur
 • 21% BTW

Bakwagen plus 4 verhuizers

Halve dag €   1100,- *

Hele dag   € 2000,- *

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is inbegrepen?

 • 20 km rondom uw huidige adres
 • Eén verhuiswagen
 • Vier verhuizers
 • Gratis dozen
 • Halve dag is 4 uur
 • Hele dag is 8 uur
 • 21% BTW

Tarieven huren opslagruimte

Kunt u na het verlaten van uw oude woning niet direct uw nieuwe woning betrekken? Of kan uw inboedel niet direct in uw woning worden geplaatst? Dat is geen probleem!

Dit zijn zaken die bij erg veel verhuizingen spelen. Om die reden hebben wij speciale opslagunits die u kunt huren. Daarin kan een deel of uw gehele inboedel worden opgeslagen.

Inhoud opslagruimte Duur Tarief per maand
tot 10 m³ per maand € 75,- per maand
tot 20 m³ per maand € 150,- per maand
tot 30 m³ per maand € 225,- per maand
tot 40 m³ per maand € 300,- per maand
tot 50 m³ per maand € 375,- per maand
tot 60 m³ per maand € 450,- per maand
> 60 m³ per maand  Op aanvraag


Uw box is altijd toegankelijk tijdens kantooruren en op zaterdag tot 12 uur. U dient hiervoor wel echter minimaal 24 uur van tevoren een afspraak te maken. Voor de toegang rekenen wij wel een handling-fee van €25,- per bezoek.

Vrijblijvende afspraak

Referenties

Verhuizing binnen Rosmalen

E. Heesakkers


5

"Harde werkers!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Select Verhuizers start met woningontruiming

Select Verhuizers breidt de dienstverlening van het Eindhovens Verhuisbedrijf verder uit

Lees verder
Overzicht

Verhuistips voor bedrijven in Schijndel

Natuurlijk kunt u ons voor bedrijfsverhuizingen ook vinden op de bedrijfsterreinen Duin, Molendijk, Nieuwe Molenheide en Rooiseheide in en rondom Schijndel, zoals u kunt vinden op: www.meierijstad.nl/bedrijventerreinen

Gaat u uw bedrijf of instellingen verhuizen naar Schijndel? Geef het door via: Kamer van Koophandel. U dient de adreswijziging tijdig (binnen een week) doorgeven.
Ook wanneer er meer dan een week voorbij is, moet u de adreswijziging nog melden. Het nalaten heeft mogelijk gevolgen voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van uw bedrijf. Uw adreswijziging geldt pas zodra deze is doorgevoerd in het Handelsregister. Eerder kunt u zich er niet op beroepen.

Indien u zich zowel persoonlijk, alsmede als bedrijf vestigt op één woon-en-werkadres, dient u dit tevens door te geven aan de gemeente van uw nieuwe woonplaats.
Zie: verhuizing gemeente Meierijstad

Vergeet niet om uw adreswijziging zo vroegtijdig mogelijk door te geven aan de volgende instanties, in verband met het regelen en inplannen van de omzetting werkzaamheden:

Deze instanties hebben vaak lange tijd nodig om omzettingen in te plannen, al dan niet aangevuld met het installeren van noodzakelijke apparatuur. Natuurlijk aangevuld met zakelijke relaties en (ondernemers)verenigingen: (te denken aan uitkeringsinstanties collegae, werkgeversverenigingen, banken, schadeverzekeraars, etc..)

Deze relaties kunt u ook op één website regelen, maar daar zijn wel wat kosten aan verbonden Zie: KijkMijnHuis

Wellicht kunt u ook informatie inwinnen of uw bedrijf aansluiten bij een ondernemersvereniging in Schijndel, zoals het Schijndels Netwerk voor Ondernemers met 232 leden, of bij het ondernemersnetwerk voor Bouw, Logistiek, Industrie, Handel en Industriële Dienstverlening OCS, of bij het Platform Ondernemend Meierijstad?

Hoe gaan wij te werk?

 1. Vraag vrijblijvende offerte aan
 2. Binnen 24 uur afspraak gemaakt
 3. Binnen 48 uur een offerte
 4. Zorgeloze verhuizing

Tarieven zakelijke verhuizing

Vrachtwagen

€ 869,- per dag 

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is hierbij inbegrepen?

 • Eén verhuiswagen met chauffeur
 • Eén verhuizer
 • 20 km vanaf Select Verhuizers
 • Gedurende 8 uur
 • Excl. 21% BTW 

Verhuiswagen

€ 495,87 per dagdeel

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is hierbij inbegrepen?

 • Eén verhuiswagen
 • Twee verhuizers
 • 20 km vanaf Select Verhuizers
 • Gedurende 4 uur
 • Excl. 21% BTW

Verhuizer

€ 37,19 per uur

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is hierbij inbegrepen?

 • Eén verhuizer 
 • Minimale afname 4 uur
 • Excl. 21% BTW

Verhuislift

€ 164,46 per dag 

* Tarief is richtprijs vraag vrijblijvend een specifieke offerte aan

Wat is hierbij inbegrepen?

 • Verhuislift
 • Excl. operator á € 37,19 p/uur
 • Geen transportkosten onder de 20 km
 • Gedurende 8 uur
 • Excl. 21% BTW

Handige links in Schijndel

Via de websites www.drimble.nl/agenda en www.lokaaltotaal.nl/meierijstad kunt meer te weten komen over wat Schijndel en de gemeente Meierijstad u te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, recreatie en overig verenigingsleven, van het Koor The Key tot Niet Rokers Bridge Club - NRBC '93.

Voor het zoeken naar informatie omtrent het dichtstbijzijnde, of meest passende onderwijs voor uw kinderen, verwijzen wij u naar:

Bronnen

https://www.meierijstad.nl/home/alle-onderwerpen_3130/product/verhuizing-doorgeven_400.html
https://www.meierijstad.nl/home/alle-onderwerpen_3130/product/inschrijving-bij-gemeente-vanuit-het-buitenland_460.html
https://www.postnl.nl/ontvangen/doorsturen-en-bewaren/verhuisservice/ 
https://www.google.nl/maps/search/schijndel,+bouwmarkten/@51.6194767,5.435287,13.75z
https://www.karwei.nl/vestigingen/zoek-op-kaart
https://www.gamma.nl/bouwmarkten/zoek-op-kaart 
https://www.praxis.nl/store-finder
https://www.meierijstad.nl/home/bedrijventerreinen_3217/
https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/wijziging-doorgeven/adres-wijzigen/
https://www.meierijstad.nl/home/alle-onderwerpen_3130/product/verhuizing-doorgeven_400.html
https://www.postnl.nl/ontvangen/doorsturen-en-bewaren/verhuisservice/
https://vhs.kijkmijnhuis.nl/#/
http://www.schijndelsnetwerk.nl/
http://www.platformondernemendmeierijstad.nl/
https://drimble.nl/agenda/gemeente/meierijstad/
https://lokaaltotaal.nl/meierijstad
https://www.scholenopdekaart.nl/
https://www.keuzegids.org/ol/gidsen/mbo15/locatiecheck
http://www.kiesjestudie.nl/
https://www.zorgkaartnederland.nl/?zoekterm=schijndel
http://www.sportwijzer.nl/sportverenigingen/schijndel.html


Select Verhuizers aan het werk in Schijndel

Select Verhuizers Eindhoven
Vertel het verder
Vrijblijvende afspraak